Vårjevndøgn ble feiret 20. og 21. mars 2023 på Kalvøya og Torrevieja i Spania

Kosmologisk Livstro hadde Vårjevndøgn feiring på vår fantastiske kraftplass på Kalvøya, 21. mars 2024. Vårjevndøgn inntreffer i det øyeblikket sola krysser himmelekvator fra sør til nord, som i år nøyaktig var 20. mars 2024 kl 0406. I dette energipunkt i sol og planetsystemet, er dagene og nettene like lange og vi går lysere tider og sommeren i møte. Det var en fin gjeng som møtte opp for å feire sammen med oss, værgudene viste seg fra både skyfritt dekke, til en del regn og kraftig vind en stund. Vi gjennomførte med glans selv dette.

Nestleder Yngvild Hvamstad og styreleder Beathe M. Johansen ledet hoved-seremonien. Det ble laget en blomster Mandala rundt bålpannen, samt fakler i hver himmelretning som lyste opp ~ Kraftplassen vår. Samtidig brukte vi denne anledning til å feire Kosmologisk Livstro sitt 30 års jubileum, som nøyaktig er den 6. april 2024. Den tid, for snart 30 år siden ble Det Kosmiske Trossamfunn, som i dag heter Kosmologisk Livstro, startet av tidligere leder og initiativtaker Hugo Stenberg.

En stor takk til Hugo Stenberg, som har gått denne veien før oss, satt retningslinjer og formålsparagrafer på papiret, og for å ha gitt vårt Trossamfunn Livets rett! Vi takker styreledere som har tatt på seg dette ansvaret gjennom 30 år, samt alle styremedlemmer gjennom alle disse 30 år, som har jobbet og drevet frem Kosmologisk Livstro etter beste evne og intensjon i tråd med det gode i mennesket, Felleskapet, Naturen, Universet, Moder Jord & Kosmos. Vi som sitter i styret i Kosmologisk Livstro i dag, er stolte av å kunne drive dette Trossamfunn videre fremover, og ser frem til mange fine og sterke begivenheter i fremtiden, som vi vil invitere våre medlemmer og alle andre interesserte til.

Vi feiret vårt jubileum på forskudd med å lage en Depacho, der vi la inn gaver for fremtiden for Trossamfunnet vårt.Gavene var, Sjokolade til Moder Jord, Frø til Kosmologisk Livstro for overflod og tiden fremover, Røkelse til åndene - og Gule blomster for kjærlighet og fremtidig Liv til alt og alle. Depacho ble pakket inn i gulltråd for denne vakre veien vi allerede går på. Mens alle deltakere la inn dette i stillhet, spilte styremedlem Undis Tuven og meg, Beathe på hver våre Koshi klokker. Så ble disse bønner, gaver og energier Manifistert på bålet! Styremedlem Elvin Mustar sørget for å ta bilder.

Takk til styremedlem Anne Mortensen, som hadde egen seremoni, påkoblet vår energi fra Spania.

Det ble en sterk markering av 30 års jubileum og Vårjevndøgn totalt.

Vi er så takknemlige av å være en del av disse Kosmiske kreftene, som er så mye større enn oss selv, og hva våre tanker kan klare å forstå. Tusen Takk til dere alle som kom å feiret sammen med oss, en liten gave fra oss i form av fargerike Påske sjokoladeegg, ble gitt til alle. Det ble en fin, kraftfull og sosial sammenkomst med Joik, masse tromming, latter og varmt felleskap.

Varm hilsen fra oss i styret, Beathe, Yngvild, Anne, Undis og Elvin